Köpguide stolar
Viktiga punkter att tänka igenom innan köp av modell av restaurangstolar Vilken inriktning det är på restaurangen. Vilket sorts restaurangbord behövs. Vilken typ av färg man väljer på bordsskiva och stolar för att få en så bra matchning som möjligt. Restaurangstolarna ska passa in i den stil du har fokuserat på att ha i din restauranglokal. Stilen på restaurangstolarna och lokalen är även en del av menyn du serverar. Därför är valet av restaurangstolar oerhört viktigt för helhetsintrycket. Formen på restaurangstolen och färgen är viktigt att fundera på för att de ska smälta in så bra i miljön som möjligt. Hur länge en ''normal'' gäst ska sitta kvar i restaurangen för att sedan lämna plats för nya gäster är viktigt att räkna på. Restaurangstolarna ska kännas bekväma under tiden de används men ska även kunna ge plats för nya gäster.
Ryggstödet
Utformningen på ryggstöden för restaurangstolar är betydelsefull. Desto längre ner ryggstödet sträcker sig mot sitsen, desto mer komfortabel restaurangstol för gästen. Vid val av moderna material kommer restaurangstolarna med heltäckande ryggstöd vara lätta att flytta vid städning samt vid ommöblering.
Sits
Restaurangstolarnas sits ska vara tillräckligt stora för att inte vara obekväma och skära in i låren på gästerna. Komforten på sitsen avgörs på hur länge man vill att gästerna ska sitta kvar.
Karmstol
Armstöd och karmar på restaurangstolar måstet inte kännas ovårdade och tunga utan kan vara prydliga och lätta. Det som uppskattas av gäster är att de får ha sitt egna lilla ''revir'', de kan slappna av i deras ''egna'' stol. Det kan även vara en fördel för vissa gäster att sätta sig, resa sig upp tack vare karmarna på restaurangstolarna.

Mått
De restaurangstolar du är intresserad av, vilka mått verkar intressanta? Sitthöjd? Hur bör sitthöjden vara för att stämma överens med bordens höjd? När du ska dra ut stolarna, hur stort utrymme finns det för att kunna dra bak stolen och sätta sig ned? Det är viktigt att titta och tänka igenom måtten för att få en så bra lokal som möjligt.
Material
Att välja material för restaurangstolar handlar om att tänka på inriktningen av restaurangen, detta väger tungt när det kommer till avgörande av restaurangstolar. Restauranger som har mycket metalldetaljer bör försöka matcha dessa med restaurangstolar tillverkade helt i metall eller delvis i metall. De med mycket träinredning ska givetvis ha restaurangmöbler i trä. Plaststolar används väldigt ofta av snabbmatsrestauranger, detta för att få en känsla av fart d.vs. att man inte ska sitta kvar för en längre måltid. Stolar i tyg impregneras gärna för att kunna stå emot fläckar bättre. Valet av mörkare tyger gör att stolarna känns väldigt fräscha en längre tid. Vanligt naturskinn är svårt att rengöra, dyrt och kräver mycket underhåll jämfört med konstskinn som är billigare och lättare att rengöra samt att konstskinn inte kräver lika mycket underhåll. Restaurangstolar med mycket dekorationer gör att smulor och damm lätt samlas på dekorationerna och gör att det tar längre tid att städa stolarna.