0
0
Startsida / Kontorsmöbler / Skrivtavlor

Skrivtavlor

Få arbetsplatser har inget behov av skrivtavlor då dessa tavlor gör det så enkelt att hålla koll på planering och gemensamma arbetsuppgifter. Jobba med rätt typ av skrivtavlor för att skapa en arbetsplats där utveckling och produktion går hand i hand. Med en bra skrivtavla är det enkelt att planera och sedan hålla koll på vad som gjorts och vad som är kvar att beta av. Med våra skrivtavlor kan ni vara säkra på att möten fungerar som de ska och att alla ser vad som gäller! Köpguide skrivtavlor >> 

Olika typer av skrivtavlor

Skrivtavlan är ett klassiskt arbetsverktyg som behövs på många olika typer av arbetsplatser. Det finns ett stort behov av att ha en plats där det går att skriva ner anteckningar och sedan sudda för att skriva nytt.

Några exempel på användningsområden är:

  • Kontor. På kontor jobbar vi ofta gemensamt med arbetsuppgifter och mål. Då är det skönt att ha en plats för gemensamma anteckningar och instruktioner.
  • Restauranger. Det är vanligt med skrivtavlor på restauranger där man behöver ge uppdaterad information om meny till kunder och instruktioner till personal i köket.
  • Receptioner. Här kan det finnas behov av att skriva ner information som gäller tillfälligt för besökare såväl som för anställda.
  • Skolor och kurser. När det ska utbildas är det svårt att hålla genomgångar utan att ha skrivtavlor. Det är svårt att hitta ett rum som används för utbildning som är utan detta viktiga redskap!
  • Konferensrum. I ett konferensrum kan man behöva skrivtavlor för att erbjuda spontana genomgångar och anteckningar.

I Sverige är vi så vana vid att använda whiteboard och vanliga skrivtavlor att det är få som inte vet hur dessa ska användas. Det är sant att man lätt suddar ut det som skrivits eller tecknats på tavlan. Men det är ju bara att skriva Låt stå någonstans på tavlan så är det ingen som rör det som finns där!

Effektiv användning av skrivtavlan

Det är viktigt att en skrivtavla är enkel att använda. Hur enkel den är att skriva på beror på flera saker. Ibland kan det fungera bäst med en whiteboard som fästs direkt på en vägg. Det här är praktiskt då det kanske finns en hel arbetsgrupp som sitter nära väggen.

Det gäller att tänka på hur högt en sådan skrivtavla ska sitta. Om folk står upp med höj- och sänkbart skrivbord kanske det blir svårt för de som sitter på sin kontorsstol att se. Samtidigt måste man ju komma åt att skriva på tavlan. Det brukar gå att justera detta så att alla som jobbar ihop med tavlan blir nöjda.

För kurser och utbildningar är det givet att skrivtavlan hängs upp på en vägg där det som antecknas på den ses ordentligt av alla som finns i rummet. Men det finns ju andra modeller som kan rullas på golv eller integreras i möbler.

Betänk att ett vanligt skrivbord som är vitt och som utrustas med en glasskiva faktiskt är en form av skrivtavla. På detta bord går det att anteckna direkt på bordet utan att det blir fult. Det här är mycket praktiskt för situationer då det kanske inte passar så bra att anteckna på ett papper då det blir för begränsande.

Olika typer av skrivtavlor

Idag finns det en rad olika typer av skrivtavlor att välja från. Vi har varit inne på möjligheten att använda en glasskiva mot ett vitt underlag som en skrivtavla. Det här gör det möjligt att improvisera. Du kan ju hänga upp en glasskiva mot en vit vägg för att få denna funktion.

Glasskrivtavlor är populära

Skrivtavlor av glas är populära av flera skäl. De är vackra att se på och fungerar bra tillsammans med tuschpennorna som är till för whiteboard. En glasskiva är lätt att hålla ren. Den kommer inte att skadas av att du klistrar fast ett papper eller en minnes-lapp.

Fast du kan ju inte fästa magneter på glasskivan så som du kan på en vanlig whiteboard med metall inuti. Det är något att beakta när du funderar på den här varianten. Det krävs lite mer rengöring då du klistrar fast lappar på tavlan. Du kommer heller inte att kunna hänga fast pennan med magnet på den.

Modern whiteboardtavla

För många är skrivtavlor samma sak som whiteboards. Det här är den form av skrivtavla som avlöste den gamla griffeltavlan i stor skala under 1990-talet. En whiteboard är i grund och botten en vit tavla gjord av ett laminatmaterial som lämpar sig väl för tuschpennor vars färg du ska kunna sudda ut.

Whiteboardtavlor finns i olika storlekar och kan enkelt fästas mot väggar eller stå på egna stativ. En större whiteboard är ett måste då det kommer att antecknas flitigt. Med den har du plats för områden där saker får stå kvar och områden som går att sudda på och använda flitigt.

Det här är också den typ av skrivtavla som brukar fungera med magneter. Då kan du fästa pennor med magneter och använda magneter för att fästa papper på tavlan. Tänk dock på att ytan på den här typen av skrivtavla kan ha varierande kvalitet.

Billiga skrivtavlor i whiteboardformat blir till sist färgade av de tuschpennor som används. Om de repas lätt kan det också leda till att tavlan efter något år inte längre är lika ren och fin efter rengöring.

Whiteboard med linjer

Notera att det finns whiteboard-tavlor med linjer här på AZ Design. Dessa är till för dig som skriver mycket på skrivtavlan. Med linjer är det lättare att skriva rakt. Då syns det bättre och så kan du räkna med att få plats med mer text på tavlan då du hela tiden håller samma linjeavstånd.

Skrivtavlor som fungerar ljuddämpande

Vi kan faktiskt räkna in skrivtavlor i kategorin ljudabsorbenter. En skrivtavla bidrar på ett naturligt sätt med viss ljuddämpning. Men räkna inte med att du får denna fördel med varje whiteboard. Om ljuddämpning är en viktig parameter kan du välja skrivtavlor som är särskilt utvecklade för detta.

Dessutom går det ju att välja en skrivtavla som du kan fästa på en golvskärm som är ljuddämpande. Då kan avskärmningen också fungera för anteckningar. Både för den som normalt sett sitter bakom skärmen och då det blir gemensamma möten.

Den mobila skrivtavlan

Precis som att du kan flytta på din kontorsstol och din skärmvägg med hjul kan du rulla undan en mobil skrivtavla. När det ska hållas möten i olika rum är det verkligen bekvämt att kunna flytta på tavlan på detta vis.

Samtidigt är det förstås viktigt med en stabil tavla. Det kan vara bra om det går att låsa hjulen. De här typen av skrivtavlor finns i flera olika storlekar och det är en fördel. Om du är ute efter en mycket liten skrivtavla kan det bli perfekt med en mobil variant.

Vilken färg ska en whiteboard ha?

Vit kanske du säger automatiskt. Vi har ju vant oss vid att skrivtavlor gått från att vara svarta till att vara vita. Men idag har du fler färger att välja från. Det kan kännas riktigt inspirerande med en annan nyans som bakgrund.

En lätt blå skrivtavla är minst lika praktiskt som den som är vit. På detta vis kan skrivtavlan också fungera som en inredningsdetalj på arbetsplatsen. Ni kanske vill välja en färg som stämmer väl överens med företagets grafiska profil. Det kan ge en härlig effekt och är också något som får ert kontor att kännas lite extra inbjudande.

Vad ska du tänka på för att välja rätt skrivtavla?

För att välja rätt skrivtavla till din arbetsplats måste du betänka hur den ska användas. Det kan hjälpa dig att välja rätt typ och en storlek som ger det stöd du behöver. Betänk också var den ska användas. Om du kommer att flytta på skrivtavlan med jämna mellanrum är det inte dumt att den har hjul.

Om du ska ha skrivtavlan i ett konferensrum är det bra om den även kan fungera som bakgrund till en projektor. Tänk också på kvalitet. Bättre skrivtavlor håller sig fina längre. Det blir viktigt när du vill att skrivtavlan ska vara lika fin om ett år som den är då du får den ny ur förpackningen.

Köpguide – Skrivtavlor

Förbi är den tid då en skrivtavla var en grön krittavla i ett dammigt klassrum! Idag är utbudet av skrivtavlor imponerande stort och innefattar alltifrån klassiska whiteboardtavlor till snyggt designade glasskrivtavlor i modernt utförande. Med en skrivtavla kan du enkelt möta arbetsplatsens behov, oavsett om det är minnesanteckningar eller föreläsningar som ska skrivas. När det är dags att investera i en skrivtavla kan det vara bra att fundera över vilken typ av ändamål skrivtavlan ska fylla, för att du ska kunna göra ett så smart och bra köp som möjligt. Vi på AZ Design guidar dig gärna rätt!

Glasskrivtavlor

Har du också sett kontor med väggar prydda av de där snygga, moderna glasskrivtavlorna? De eleganta och magnetiska skrivtavlorna har blivit omåttligt populära på senare tid. Eftersom tavlorna i glas både kan användas till att skriva och fästa kom-i-håg-lappar på, utgör de en viktig funktion på de flesta arbetsplatser. Med en glasskrivtavla slipper du allt vad korkskruvstavlor och häftstift heter och får dessutom en smidig yta för text på köpet! Tack vare sina många funktioner är glasskrivtavlor därför perfekta inom de flesta verksamheter.

Whiteboardtavlor

Att den klassiska whiteboardtavlan fortfarande hänger med är knappast en tillfällighet. Funktionen är otroligt smidig, och lämpar sig lika väl för föreläsningar som för lektioner och möten. Behöver du skriva hela meningar och större stycken text är en whiteboardtavla helt rätt val för just din verksamhet. Tack vare tavlans sköna material har de flesta lätt för att skriva snyggt och prydligt. Behöver man extra hjälp med placeringen på texten har vi på AZ Design dessutom modeller med grå, tunna linjer som underlättar ytterligare. Förutom att vara funktionella ger linjerna även tavlan en effektfull look av en klassiskt linjerad skrivbok.

Mobila skrivtavlor

Många verksamheter är beroende av att man kan flytta runt de hjälpmedel man har, för att på så sätt både öka platseffektiviteten och flexibiliteten. Lyckligtvis har vi mobila skrivtavlor, som tack vare sina smidiga hjul och sitt kompakta utförande är lätta att transportera mellan olika rum och mötessalar.

Ljuddämpande skrivtavlor

Tycker du att din kontor är aningen för bullrigt? De allra flesta tänker nog inte på ljuddämpning när de hör ordet skrivtavla, men faktum är att det faktiskt finns en rad smarta modeller som råder bot på problemet. Tack vare samspelet mellan uttänkt design och exceptionell funktionalitet har vi skrivtavlor som erbjuder såväl en rymlig yta för text som ljudabsorbering.

Skrivtavlans färg och form

Våra snygga skrivtavlor från Lintex finns i många trendsäkra färger, för alla smaker. Föredrar du sobra färger kan det vara smart att satsa på någon av de klassiskt grå eller jordigt varma nyanserna. Är kontoret i behov av en färgklick? En modern tavla i en accentfärg som turkos, gul eller rosa kan aldrig bli fel! Besök gärna azdesign.se för att få en bra överblick över alla våra snygga färgval. Hos oss hittar du alltid kvalitativa produkter till förmånliga priser.

KONTAKTA OSS

VAD TYCKER VÅRA KUNDER?


Din varukorg(0 st)

Varukorgen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
 

Favoriter(0 st )

Du har ännu inga favoriter