Startsida / Kontorsmöbler / Tysta rum

Tysta rum

Tysta rum

Tysta rum / telefonbås - 105% Prisgaranti - telefonbås från 36 995:- bäst pris i Sverige

Inred med tysta rum för att skapa en arbetsplats som upplevs som trivsam och utvecklande för alla som vistas på den. Telefonbås löser många problem! Våra tysta rum är utvecklade för att ge er en riktigt god lösning på många vanligt förekommande problem. Med det tysta rummet går det att hålla möten utan att störa andra och samma tysta rum är en praktisk arbetsplats för medarbetare och gäster. Välj en modell som passar er arbetsplats vad gäller storlek och design! Köpguide tysta rum kontor >> 

Sortering:
Antal:
20 artiklar
Telefonbås, tyst rum, 8 varianter
PhoneAlone
från 53 743,75 kr 55 051,25 kr
 • Grå
 • Grå med eksida
 • Svart med eklamell
 • Vit
The Hut - Ljudabsorberande rum
-12%
Götessons
38 912,50 kr 44 400 kr
The Cabin - Ljudabsorberande rum
Götessons
från 156 650 kr 169 237,50 kr
Half a Hut - Ljudabsorberande rum
-12%
Götessons
31 562,50 kr 36 012,50 kr
Backrest, 2 storlekar
Götessons
från 2 587,50 kr 2 950 kr
20 artiklar

Leasing av tysta rum och telefonbås

Vad är tysta rum / telefonbås?

Ett tyst rum är precis som det låter en plats där ljudet inte tränger in och heller inte tar sig ut. Med tysta rum går det att få lugn och ro på en arbetsplats där många ska samsas om utrymmet. Det går att välja ett tyst rum som har plats för skrivbord, kontorsstol och förvaring för att skapa ett mindre kontor på kontoret.

Det går också att inreda med konferensbord och stolar för upp till fyra personer som kan jobba tillsammans på ett ostört sätt. Grundprincipen är att det här rummet ska ge möjligheter. Utöver att det erbjuder en tyst miljö kan det tysta rummet fungera bra då:

 • Det ska mötas och diskuteras hemligheter. Dessa stannar kvar i det tysta rummet och reser inte vidare genom kontorslandskapet och vidare ut i världen.
 • Ni behöver en plats för maskiner som är bullriga och som inte bör stå ute på kontorslandskapet. Det tysta rummet kan vara skrivare- och fax-rum.
 • Möten stör andra som finns på kontoret. Det kan bli högljutt då några personer ska diskutera ett projekt. Om det inte finns ett bra mötesrum kommer det tysta rummet att fungera bra som ersättning för små grupper.
 • Medarbetare behöver en plats för privata telefonsamtal. Rummet blir en slags telefonhytt.

Det går att använda ett telefonbås på ett flexibelt sätt. Det är inte så att det alltid måste vara till enbart för möten. I och med att det erbjuder en bekväm plats där du är avskärmad från allt annat som sker på arbetsplatsen så finns det många smarta användningsområden.

Väggarna fungerar på ett naturligt sätt som ljudabsorbenter och det kan även innebära att rummet går att använda för viss produktion av videos. När det rör enklare inspelningar som är en del av jobbet på kontoret är detta en möjlighet.

När behöver man tysta rum?

Det tysta rummet råder bot på flera problem som kan uppstå på kontor och andra arbetsplatser. När det inte riktigt räcker med en skärmvägg för att skapa skydd mot buller kan det vara dags att bygga den här typen av mindre rum i rummet.

Om ni har följande problem är det dags att se på tysta rum:

 • Det är svårt att koncentrera sig då telefonsamtal upplevs som mycket störande på det gemensamma kontoret.
 • Det finns ingen bra plats att träffa gäster och potentiella medarbetare för intervju.
 • Medarbetare har ingen bra plats att umgås på utan att detta stör andra medarbetare.
 • Frilansare har ingen bra plats att jobba ostört på.
 • Det finns ingen bra yta för planering och diskussion av hemligt material.

Hur kan de tysta rummen användas?

Flexibiliteten med telefobås är stor. Det går ju att montera rummet på ett fritt sätt. Därefter väljer ni själva hur ni vill inreda. Ställ in ett höj- och sänkbart skrivbord och använd det extra rummet som ett privat kontor. Kanske för chefen som behöver en avskild och diskret plats för allt från utveckling av projekt till lönesamtal.

Eller så blir det ett litet kontor för frilansare och besökare som kan behöva en tyst plats att jobba sporadiskt från. Det tysta rummet erbjuder en privat plats som kan användas på många sätt. Det är lyxigt med en glasvägg men inte ett måste. Ibland kan det upplevas som mer ombonat när det inte finns stora fönster på ena sidan av det tysta rummet.

Ljussättning och insyn

Ett rum i rummet riskerar att bli mörkt om det inte har en god ljussättning. Det här löses med god belysning inuti rummet. Det kan installeras bra spotlights i takdelen och så kan man få ljus från andra ljuskällor.

Vanliga bordslampor kan vara bra att använda men de kanske tar onödig plats på ett bord där ni ska mötas. Med en vägg som är av glas får man in ljus utifrån och det kan vara bekvämt. Här gäller det dock att inse att en stor ljuskälla alldeles invid det tysta rummet, som ett fönster, kan göra det svårare att justera ljussättningen inne i rummet.

Insyn är också något som inte alltid känns som en fördel. Om rummet ska användas som ett kontor eller som en telefonhytt där man kan prata ostört vill man ju inte känna sig som ett utställningsföremål.

Det kommer återigen att få betydelse vad som finns omkring rummet. Om en glasvägg är vänd mot en plats där folk inte går förbi eller sitter kan detta ändå kännas bättre än väggar utan fönster. Det gäller att planera i enlighet med hur rummet ser ut.

Så väljer du rätt tyst rum för arbetsplatsen

För att få rätt rum till arbetsplatsen är det viktigt att beakta vilka problem detta ska lösa. När ni är väl medvetna om varför ni behöver ett tyst utrymme blir det lättare att välja rätt. Betänk hur många personer ni vill ha plats för.

Det går att bygga tyst rum för upp till 4 personer. Det finns också lösningar som bara är för en eller två personer. Med rätt möblering känns det rymligt i det tysta rummet trots att det är ganska litet.

Ställ frågor som:

 • Hur stort kan det tysta rummet vara?
 • Hur många ska använda rummet samtidigt?
 • Hur ofta kommer det tysta rummet att användas?
 • Behöver ni plats för soffa och fåtölj i rummet?
 • Kommer det tysta rummet att placeras vid en vägg?

Om du är osäker på vad som kommer att passa på din arbetsplats kan du alltid kontakta oss och beskriva hur det ser ut nu. Var förberedd på att du kan behöva mäta upp på golvet för att vi ska kunna ge dig ett bra förslag.

Halvöppna ljudabsorberande rum

Det är inte så att tysta rum måste vara slutna rum med dörr. Det går också att montera öppna lösningar som fungerar ljudabsorberande. Det här är ett bra val när det tysta rummet ska användas för avkoppling och umgänge på jobbet.

Då kan man ha ett telefonbås som med tre väggar omger en soffa där det går att sitta och prata i telefon eller med medarbetare. Framsidan av rummet är öppen och där finns det plats för fler möbler. Genom att vända rummet så att det har baksidan mot kontor där man inte vill höra ljudet får man god effekt av det.

Placering av det tysta rummet

Placering av det tysta rummet kommer att bero en hel del på vad som är möjligt rent praktiskt och hur det ska användas. När det rör sig om en plats att umgås på kanske det går att montera ett tyst rum i anslutning till pentry och matsal.

Diskutera placering av tysta rum med alla som kommer att beröras av det. Om det finns frågor omkring hur placeringen påverkar andra arbetsplatser är det bra att ha svaren på dessa innan rummet installeras på arbetsplatsen.

Se möjligheterna med det tysta rummet

Tänk steget längre med det tysta rummet. Beakta hur du kan använda väggarna för att möblera på rätt sätt på arbetsplatsen. Baksidan kanske kan vara en vägg för ett skrivbord. Det blir en naturligt avskild arbetsplats som kan användas permanent eller för besökare.

Det kan också vara möjligt att placera en soffa längsmed ena väggen. Det tysta rummets ljudabsorberande väggar gör att det blir en trevlig plats att koppla av på. Se på möjligheterna för att göra det mesta möjliga av ert tysta rum, fråga oss gärna så kan vi ge förslag på smarta kombinationer som kan passa bra på er arbetsplats.


VAD TYCKER VÅRA KUNDER?


Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan