(0)
Startsida / Utemöbler / Bordsskivor

Bordsskivor

Vi erbjuder många olika sorters bordsskivor för utomhusmiljö till restauranger och caféer. Du kan välja bland olika sorters material och design för era bordsskivor. Det är viktigt att tänka på att möbler som är för utomhusmiljö ställer extra höga krav på slitage gällande väder och vind. Som kund har du även möjlighet att kombinera ihop ditt unika utebord med valfritt bordsunderede samt bordsskiva. Köp er bordsskiva här idag med prisgaranti och räntefri avbetalning. 

Vilka bordsskivor ska man använda utomhus? När sommaren närmar sig påminns vi om att utemöbler är en viktig investering. Men för att klara av alla årstider, från bultande regn till ylande vind och gnistrande sol, måste de vara tillverkade av rätt material. Det är en avgörande faktor för moderna utemöbler.

Det finns många bra material att välja mellan, men det bästa valet beror på din livsstil och plats. För att göra den bästa investeringen är det viktigt att väga för- och nackdelar med de olika materialen som finns tillgängliga för bordsskivor att använda utomhus.

Vilket material ska man använda på utomhus bordsskivor?

Konstrotting och glas

Konstrotting är ett utmärkt material för moderna utemöbler tack vare dess låga underhållsbehov, lätta vikt och extremt hållbara egenskaper i alla väder. Till skillnad från naturlig rotting som bleknar när det utsätts för solljus och oftast används inomhus, är konstrotting konstruerad för att tåla tuffa utomhusförhållanden. Samt att glas är väldigt enkelt att rengöra, dock ömtåligt för repor. Rottingmöbler är lämpligt att använda utomhus.

Aluminium

Aluminium är ett mycket mångsidigt material som kan formas och designas på många olika sätt. Tack vare dess lätta vikt och hållbarhet är det ett populärt alternativ för utemöbler. Aluminiummöbler är väldigt lättskötta eftersom de inte rostar när de utsätts för fuktig luft. Dessutom spricker de inte eller torkar ut som trämöbler ofta gör när de utsätts för solen. Det enda tillfället då aluminiummöbler inte är det bästa valet är på platser med mycket hårda vindar.

Stål

Stål är det starkaste materialet, men det är också tungt och dyrare än andra metaller. Stålmöbler är inte så lätta att flytta runt eftersom de är tunga och blir mer stationära mot vinden. För utemöbler är det bästa alternativet galvaniserat eller rostfritt stål eftersom vanligt stål lätt rostar och korroderar när det utsätts för yttre element.

Galvanisering är en process där en zinkbeläggning läggs på stålplåtarna för att skydda metallen från korrosion och hjälpa den att motstå vattenexponering, medan rostfritt stål är resistent mot rost och kan utsättas för även saltvatten tack vare tillsatsen av krom i smält stål.

Detta gör rostfritt stål till det bästa alternativet för utemöbler i marina miljöer. Men observera att utomhusmöbler i stål, både galvaniserade och rostfria, kan korrodera vid exponering för klor, så det är viktigt att skydda dem genom att använda en stark pulverlackering vid placeringen av möblerna nära poolen.

Laminat

Laminat bordsskivor är gjorda av flera lager material som trycks och värms ihop. Detta material inkluderar papper eller tyg som impregneras med harts. Ytan täcks sedan med ett tunt lager av hårdplast för att skydda mot skador. Dessa bordsskivor finns i många olika färger och mönster och är ofta ett prisvärt och hållbart alternativ för köksbänkar och andra ytor som används dagligen.

Källa


VAD TYCKER VÅRA KUNDER?


Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan