0
0
Startsida / Kontorsmöbler / Skrivbord / Höj- och sänkbara skrivbord / Elektriska skrivbord

Elektriska skrivbord

Med elektriska skrivbord går det att växla mellan att sitta och stå utan att fundera så mycket på saken vilket bidrar med bättre hälsa på jobbet. Vi mår bra på jobbet av att röra mer på oss. Elektriska skrivbord som låter oss växla mellan att sitta och stå är en av huvudingredienserna för en ergonomisk arbetsplats. Det höj- och sänkbara skrivbordet är här för att stanna för det lägger grunden till god hälsa för hela kroppen.

Du ställer in höjden på skrivbordet med ett knapptryck för att passa dig perfekt, oavsett om du vill sitta eller stå upp! De flesta av våra elektriska skrivbord finns för omedelbar leverans och du kan välja mellan olika storlekar för perfekt passform till din arbetsplats.  Köpguide elektriska skrivbord>> 
Höj- och sänkbart skrivbord DELUXE
Lagervara
AZ Design
från 3 212,50 kr 5 350 kr
 • Björk
 • Ljus ek
 • Valnöt
135 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord STANDARD
Lagervara
AZ Design
från 2 637,50 kr 3 950 kr
 • Björk
 • Ljus ek
 • Valnöt
135 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord DELUXE, Digital display
Lagervara
AZ Design
från 3 937,50 kr 4 925 kr
 • Björk
 • Ljus ek
 • Valnöt
135 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord STANDARD, Digital display
Lagervara
AZ Design
från 3 412,50 kr 4 262,50 kr
 • Björk
 • Ljus ek
 • Valnöt
135 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord PREMIUM, svängt
Lagervara
AZ Design
från 7 000 kr 11 375 kr
 • Björk
 • Ljus ek
90 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord PREMIUM, hörn
Lagervara
AZ Design
från 10 675 kr 13 916,25 kr
 • Björk
 • Ljus ek
90 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord PREMIUM
Lagervara
AZ Design
från 4 725 kr 7 675 kr
 • Björk
 • Ljus ek
 • Valnöt
90 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord PREMIUM, Digital display
Lagervara
Höj- och sänkbart skrivbord, en pelare
Lagervara
AZ Design
från 4 050 kr 5 062,50 kr
 • Björk
 • Ljus ek
20 varianter
28 artiklar

 

Så fungerar ett elektriskt skrivbord

När vi pratar om elektriska skrivbord menar vi givetvis borden som du kan höja och sänka med elmotorkraft. Skrivbordet ser ut som vanliga skrivbord men har en elektrisk mekanik som gör det möjligt att ändra bordsskivans läge utan nämnvärd fysisk ansträngning från din sida. För att ändra bordsskivans höjd trycker du på en knapp som finns nära dig på bordets sida.

När du trycker på knappen kommer motorn, eller motorerna, att sköta själva lyftet eller sänkning. Elektrisk mekanik gör det möjligt att höja bordet utan att du behöver anstränga dig. Många av våra modeller klarar upp till 100 kg så du behöver inte fundera på vad som finns på bordet när du ska hissa upp det med motorkraften.

Precis hur du kommer att höja och sänka skrivbordet beror på den elektriska mekanik som bordet kommer med. Det finns varianter där det går att göra inställningar och med ett tryck få en exakt höjd. Andra kräver att du håller in knappen för sänkning eller höjning för att hitta rätt position för dig.

Varför ska du ha höj- och sänkbart skrivbord?

Är det bara en hype eller finns det goda anledningar till att välja höj- och sänkbara skrivbord som fungerar med elektrisk motor? Det är klart att det har gått mode i elektriska skrivbord men det beror på att de gör så stor skillnad för hur du upplever ditt arbete.

Precis som att du väljer kontorsstol med tanke på ergonomi och komfort ska du välja skrivbord med tanke på din hälsa. Just att kunna växla mellan att sitta och stå har visat sig ge flera fina fördelar.

Några exempel på fördelar med elektriska skrivbord är:

 • När du växlar mellan att sitta och stå rör du mer på dig. Det ökar blodcirkulationen vilket är bra för din hälsa.
 • När du kan stå och jobba har du möjlighet till en position som kan kännas mycket bekvämare då du kanske får ont i ryggen när du sitter för mycket. 
 • Det finns studier som visar att möjligheten till att stå upp på jobbet kan leda till att du blir smartare. Eventuellt har det med den ökade blodcirkulationen att göra. Det blir onekligen lite enklare att tänka när hjärnan syresätts som den ska.
 • När du använder ett stående skrivbord kan du också dra nytta av hjälpmedel som en ståmatta och ett gåband.
 • Ett höjbart skrivbord kan öka kreativiteten!

Det är dock viktigt att förstå att det inte är bra att överdriva med ståendet! Det finns nämligen studier som visar att det kan vara minst lika skadligt att stå hela dagen som att sitta för mycket. Tanken är att vi med hjälp av elektriska skrivbord kan finna en balans där du i enlighet med dina egna behov kan växla mellan att sitta och stå under dagens gång.

Vissa dagar kanske du sitter mer, andra dagar har du bättre bruk av bordet i högre position. Möjligheten att kunna välja är värd mycket. Den gör din arbetsplats dynamisk och väl anpassad till dig och faktiskt också till andra som vill använda samma bord.

Ponera att det kan vara svårt att hitta den perfekta sittställningen med standardmått och en viss typ av kontorsstol. Om det går att justera skrivbordets höjd blir det enklare att följa de ergonomiska riktlinjerna för ett bättre sittande.

Går det inte lika bra med manuell vev på skrivbordet?

Det är klart att du kan välja ett skrivbord med vev och fortfarande få den fina funktionen och flexibiliteten. Den stora skillnaden mellan det elektriska skrivbordet och det som har manuell vev är kraften och tiden som krävs för att ändra bordsskivans höjd.

Det tar längre tid att veva bordet till önskad position och dessutom är det ju du som får dra runt veven. Det här är inte tungt men kan heller inte jämföras med ett enkelt knapptryck. Många upplever att de är mer benägna att ändra ställning vid skrivbordet då de slipper veva. Då priset inte skiljer sig så stort kan det elektriska skrivbordet kännas som ett bättre val.

Sitt och stå på rätt sätt vid bordet

När du börjar använda ditt elektriska skrivbord ska du vara noga med att lära dig hur du ska stå och sitta vid det. Tumregeln är att du ska kunna lägga din underarm i en 90-graders vinkel från överarmen på bordet. Axlarna ska inte skjutas upp och du bör kunna lägga dina händer på datorns tangent bord på ett bekvämt sätt.

När du sitter ska dina fötter vara placerade stadigt på golvet eller på ett fotstöd.  Det är givetvis viktigt att du även använder dig av en ergonomisk kontorsstol för att kunna ställa in rätt sittposition när du sitter. Om du har en kontorsstol med handtag är det bra om de ligger i linje med bordets höjd så att du kan hålla rätt vinkel på din arm, hand och handled.

Det finns mycket att vinna på att bjuda in en ergonom som kan hjälpa dig att använda dina ergonomiska kontorsmöbler på rätt sätt. Du bör sätta dig in i saker som hur långt från skärmen du bör sitta och hur högt upp den ska placeras. Det får också betydelse för hur du mår när du jobbar hela dagen vid ett skrivbord.

Fördelar med två motorer på höj- och sänkbara skrivbord

Som du kan se bland våra elektriska skrivbord så erbjuder vi modeller med två motorer och det finns goda skäl till att välja denna variant. Du kan se en särskilt populär modell med två motorer här. Motorerna sitter inkapslade så att de skyddas och samtidigt är detta något som drar ner på ljudnivån då du använder mekanismen.

 • Låg ljudnivå - Med två motorer kan vi komma ner på omkring 40 dB i ljudnivå. Det är ungefär som ventilationen som finns på kontoret. Jämför detta med ett vanligt samtal som ligger på 60 dB. Dessutom kommer el-hissen att säkra att bordet snabbt når sin nya position och därmed blir störmomentet minimalt om någon ens märker det då de samtalar eller fokuserar sig på jobb vid sin egen arbetsstation.

 • Enkel montering - Något som är mycket bra med tvåmotoriska skrivbord är att de är enkla att montera. Du bör vara klar på en kvart med monteringen vilket givetvis är ett plus när du vill komma igång och jobba ergonomiskt på en gång!

 • God hantering av vikt - Vi ska också nämna att elektriska skrivbord med två motorer får en god viktfördelning mellan de två olika motorerna. Det här minskar slitaget och ger också en jämnare justering. Med andra ord får du ett höj- och sänkbart skrivbord som kan hålla längre och justering som blir perfekt för dig!

Några tips för val av elektriskt skrivbord

Vi vet att vårt stora utbud av elektriska skrivbord kan få dig att undra vilket du borde välja. Här är några saker du bör tänka på.

 • Stabilitet – De flesta vill ha ett skrivbord som står stadigt och stilla oavsett om de sitter eller står. Ta en titt på modeller med justerbara fötter som gör det möjligt att anpassa bordet till ett golv som kanske inte är helt jämnt. När den tjockare delen av bordets metallstativ finns längst ner ger det fin stabilitet.

  Vi kan också rekommendera motorteknik som är till för att känna av om golvet är ojämnt. Den gör att bordet på ett automatiskt sätt kan ställa in sig i enlighet med golvet. Mycket praktiskt!

 • Höjd – Ta alltid en titt på vilken kroppslängd det elektriska skrivbordet passar för. Standard är modeller för personer som är 140-190 cm långa. Om du har behov av högre skrivbordshöjd ska du kontakta oss så kan vi guida dig. 

 • Elektronik – God kvalitet på elektronik är viktigt. En mekanism som sitter på insidan av skrivbordet skyddas bättre än den som sitter på utsidan. Två motorer är som vi nämnt en fördel.

 • Miljö – Ett elektriskt skrivbord bör dra minsta möjliga ström. Det gör det då det har Stand By läge som innebär att det helt automatiskt drar ner på strömförbrukningen. Bra för miljön och bra för plånboken!

 • Viktkapacitet – På skrivbordet kan du ha saker som väger en hel del. Normalt sett har vi saker som tillsammans väger mellan 40 och 80 kg på våra skrivbord. Då är det viktigt att det elektriska skrivbordet klarar vikten utan att motorerna bränns ut. Om bordet är byggt för vikten med motorer som orkar håller det längre!

 • Hastighet – Ta också en titt på hur snabb hissen på bordet är. När du använder höj- och sänkfunktionen ofta kommer du att uppskatta att den är snabb.


Källa
Källa

KONTAKTA OSS

VAD TYCKER VÅRA KUNDER?


Din varukorg(0 st)

Varukorgen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
 

Favoriter(0 st )

Du har ännu inga favoriter