Köpguide bordsstativ / BORDSBEN
Att köpa bordsskivor och bordsstativ (bordsben) i separata delar är att rekommendera. Utbudet och kombinationsmöjligheterna blir då oändliga! Det blir dessutom lättare att anpassa uteserveringen med konceptet inomhus. En klassiker bland cafémöbler är tillverkad i gjutjärn, vitmålad och snirklig. Givetvis var det vackert! men om det var praktiskt, de kan man inte påstå för i kontakt med vatten rostade stativet samt att de var dyrt. Här är de mer moderna materialen att föredra. Genom att köpa separata bordsunderreden tillverkade av aluminium går det att kombinera bordsskivor precis som du själv vill.
Att köpa flexibla restaurangbord är väldigt bra för att på ett simpelt sätt kunna göra om, om så önskas. Med flexibla restaurangbord menas det på att man har bordsskivor och separata underrede bord. Ett bordsstativ med pelarfot är oerhört praktiskt. Beroende på bordsskivans storlek måste man kombinera antingen en eller två pelare, att ha pelarben gör att gästerna får bättre benutrymme samt att det förenklar städningen av lokalen.
Pelarfötter från pedrali är tillverkade i gjutjärn som har blivit sandblästrat och pulverlackerat. Bordsunderreden / bordsben i gjutjärn som har blivit svartlackerade tillverkas av SMFrance som gör många snygga underreden. Dessa bordsstativ har gemensamt att de är väldigt robusta och stadiga. Det går även att se vilken bordsskiva som passar till till vardera bordsstativ inne på vardera bordsstativ.
De bordsstativ det går att välja mellan är det vanligaste bordsstativet tillverkat av aluminium. Det är ett lätt stativ som är utmärkt om borden ska bäras in vardera kväll.
Bordsstativ tillverkade av aluminium som blivit lackade i svart eller är blanka. Dessa väger ca 2-3 kg i foten som ger extra stadga till hela bordet. Dessa bord är allt mer populära tack vare deras stabilitet.
FLAT®-teknologi är en nyare teknik bland bordsstativ / bordsben. Denna teknik innebär att bordet anpassar sig efter underlaget, så fort man ställer ned bordet på ett underlag så anpassar sig benen automatiskt efter underlaget. Vardera ''tå'' består utav en öppen nivå på en centimeter. När ''tårna'' kommer i kontakt med underlaget skjuts vegetabilisk olja ut i cylindrar som gör att alla ''tår'' låser sig. Denna teknik varken syns eller måste justeras med verktyg, teknik är nämligen inbyggd i vardera bordsstativ och är konstant aktiv. Bordet blir stabilt på mindre än en sekund, detta händer vid varje nedsättning. Stativet är tillverkat av gjuten aluminium vilket gör att bordet får en tyngd som gör det ännu mer stabilt. Fördelen med denna teknik är att om man vill ha exakt samma nivå på bord man ställer bredvid varandra är det bara att man lyfter och sedan trycker ned bordsytan. Skarven märks inte av samt att man inte får någon nivåskillnad. Denna teknik är perfekt för underlag som inte alltid är jämna så som t.ex. kullersten m.m. Teknologin i sig har noggrant testats för att hålla i inomhusmiljö och av den tuffare sortens utomhusmiljö. Stativen är dock något dyrare än att köpa vanliga stativ, men det är helt förståeligt!