(0)
Startsida / Utemöbler / Fåtöljer

Fåtöljer

Många av våra fåtöljer går att få i flera olika utföranden gällande färg och design. Flertalet av fåtöljerna ingår även i serie av utemöbler vilket gör att det är lätt att möblera en komplett uteservering med fåtölljer, stolar och soffor. För att underlätta hanteringen av ett större antal fåtöljer är det förnuftigt att köpa en sittmöbel som är stapelbar och tar minimalt med plats när den inte används. De flesta av våra möbler är från italienska varumärken av högsta kvalité och med innovativ design. Köp din fåtölj online med prisgaranti. Köpguide fåtöljer >>

Sortering:
Antal:
7 artiklar
Fåtölj Sky Pro
Design Studio
från 1 015 kr 1 405 kr
 • Mörkgrå
 • Olivgrön
 • Svart
 • Taupe
 • Vit
Fåtölj Air XL
Design Studio
från 962,50 kr 1 250 kr
 • Mörkgrå
 • Svart
 • Taupe
 • Vit
Loungestol Ninfea
Nardi
från 1 687,50 kr 2 862,50 kr
Fåtölj Plus Air
Pedrali
från 4 687,50 kr
 • Antracit
 • Röd
 • Vit
7 artiklar

Köpguide fåtöljer för utemiljö


Om det är dags för dig att välja ut nya fåtöljer för en utemiljö är det många faktorer att ha i åtanke. Beroende på i vilket sammanhang fåtöljerna ska användas finns det i vårt utbud möbler som lämpar sig bättre än andra. Fåtöljerna erbjuds därför i en rad olika färger och designer, samtidigt hittar du även fåtöljer som ingår i en serie av andra utemöbler och därmed enkelt kan kombineras och matchas med andra soffor och stolar för utomhusbruk. Gemensamt för våra fåtöljer är att de lämpar sig utmärkt för olika uteserveringar och terrasser, både stora och små.


Beroende på inom vilken typ av verksamhet du har tänkt dig att fåtöljerna ska användas i, kan det finnas alternativ som lämpar sig bättre än andra. Gäller det en uteservering på en restaurang är vanligtvis uteplatsen större och du kan välja en större modell. Dessa måste dock anpassas mer till borden för att kunna erbjuda en bekväm måltid. Stolarna får vare sig vara för höga eller låga.

Har du däremot en uteservering på ett litet café kan du med fördel möblera med till exempel rottingfåtöljer eller en mjukare bekvämare fåtölj som inbjuder till att sitta en längre stund och samtala.

 

Viktigt att tänka på vid köp av fåtöljer för utemiljö

Köpguide för fåtöljer till utemiljö  

 

Hur ser utemiljön ut?

När du fått en klar bild över vilka behov gästerna som besöker din verksamhet har, bör du övergå till att skänka en tanke åt lokalens utformning. Ta hänsyn till planlösning, dörrar och gångar för att utnyttja lokalens yta på bästa sätt. Det är viktigt att både gäster och servitriser kan ta sig fram smidigt för att undvika både trängsel och kaos.

 

På vilket sätt ska fåtöljerna vara utformade?

Designen spelar en viktig roll när det kommer till val av fåtöljer som ska användas utomhus. Den bör för det första vara funktionell och matcha de behov som krävs både av verksamheten och gästerna. Dessutom bidrar designen till atmosfären och stilen på din uteservering. Ska fåtöljerna placeras på ställen där gästerna uppmanas till att sitta en längre stund bör de givetvis vara bekväma. Andra faktorer att ta hänsyn till är rengöring och material eftersom fåtöljer på uteserveringar är väldigt utsatta för spill av både mat och dryck. Vidare kan det också vara lämpligt att ha en uppfattning om vad för temperatur det brukar vara då uteserveringen är öppen. Ska fåtöljerna befinna sig på en plats där det finns mycket sol kan det vara rekommenderat att välja ett material som inte klibbar, utan som är bekvämt att sitta på oavsett väder.

Hantering och förvaring av fåtöljer för utemiljö


I många fall väljer verksamheter att helt stänga ner uteservering över natten och därmed plocka in alla utemöbler. Därför är det också viktigt att du har i åtanke hur möblerna ska förflyttas och placeras. Ett populärt alternativ om du har en större uteservering är att välja stapelbara fåtöljer, då det underlättar hanteringen av möblerna. Under de årstider då uteserveringen är helt stängd är detta alternativ också en fördel, eftersom fåtöljerna då behöver förvaras någonstans och helst inte ta upp så mycket plats. Kom bara ihåg att täcka över fåtöljerna med lämpligt material om de inte ska användas under en längre period. På så sätt undviks onödigt slitage, samtidigt som dina möbler garanterat kommer att få en längre livslängd.

Källa


VAD TYCKER VÅRA KUNDER?


Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan