StängFör privatpersoner erbjuds endast kontorsmöbler - Just nu finns alla höj/sänkbara skrivbord i lager!

Startsida / Kontorsmöbler / Skrivbord

Skrivbord

Skrivbord

Skrivbord

Vi erbjuder ett brett sortiment av skrivbord med omgående leverans. Vi erbjuder mycket mer än vad som visas i webbutiken, kontakta oss om du ej finner det du söker. Vid större inköp av skrivbord är det vanligt att man som kund väljer leasing genom Wasakredit.  Köpguide skrivbord>> 

1 2 3 ... 7 Nästa »
319 artiklar
Sortering: Popularitet Senaste Titel A-Ö Lägsta pris Antal:


Höj- & sänkbart gaspelarbord, färg vit (60x60 eller 60x80)
BÄSTSÄLJARE
-23%
1 2 3 4 5
Design Studio
2 750 kr Rek. pris: 3 555 kr


Höj- & sänkbart skrivbord, vev, bordsskiva i ek, 6 storlekar
BÄSTSÄLJARE
1 2 3 4 5
Design Studio
från 2 770 kr Rek. pris: 4 500 kr


1 2 3 ... 7 Nästa »

 

 

KÖPGUIDE SKRIVBORD

 

Ett skrivbord är den kanske viktigaste möbeln på ett kontor och dess storlek och funktioner blir avgörande för hur väl du kan skötta ditt arbete utan att få ont i kroppen. Till en början ansågs höj och sänkbart skrivbord tillhöra en kategori kontorsmöbler förknippade med exklusivitet eller lyx. Men i takt med att alla positiva effekter det innebär att stå upp och arbeta har uppmärksammats, har det blivit mer regel än undantag att du inreder arbetsplatserna med dessa mycket praktiska och ergonomiska skrivbord.

 

Arbetsuppgifterna på kontor tenderar att bli stillasittande och orörliga, vilket visat sig vara en hälsofara. Därför kan det vara bra att investera i ett höj och sänkbart skrivbord. Kroppen är gjord för rörelse, och att stå upp och arbeta, kan genom den funktion som gör att vi växlar vikt från ena foten till den andra, faktiskt jämföras med en lätt joggingtur – vilket är bra att vara medveten om när du ska köpa ett skrivbord.

skrivbord

ATT TÄNKA PÅ VID KÖP SKRIVBORD

 

OLIKA SKIVOR

Många skrivbordsskivor är gjorda i reptåligt material, alternativt lackade för att klara påfrestningar och slitage på bästa sätt. Din uppgift blir främsta att välja det designmässiga. Trämönster eller lackade träskivor ger oftast en varm och ombonad känsla, medan en svart eller vit skiva skapar en modernare känsla. Mycket beror alltså på vilken typ av arbetsplats det handlar om, det är stor skillnad på om det ska vara en lugn väntrumsmiljö, eller lite trendigare kontor. Storleken och tjockleken på skivan ska du välja utefter hur mycket plats du har och hur många och vilka föremål du har för avsikt att ha på bordet. En större skiva får plats med mer saker och en tjockare skiva kan behövas om det ska bära tunga föremål.

 

STATIV

Du kan välja mellan T-stativ eller motordrivet höj- och sänkbart stativ. Det vanliga T-stativet är manuellt justerbart för behaglig arbetshöjd, och det motordrivna möjliggör sittande eller stående arbete.

Har du redan tagit beslutet att satsa på höj och sänkbara skrivbord så blir nästa steg att avgöra om det ska vara höj- och sänkbart löpande under dagen, eller bara ska ändras sällan. Med ett manuellt anpassningsbart stativ, som går att justera på olika höjder men som inte är justerbart lika lätt, väljer du en mer statisk position att jobba i, antingen stående eller sittande. Detta kan vara användbart i vissa miljöer där du kanske har en arbetsplats för löpande arbete, och en del för kundmottagning.

 

De motordrivna pelarstativen som elektriskt går att justera mellan olika höjder, tillåter dig att justera höjd under dagens gång och är bra för dig som vill ha ett skrivbord som flera personer ska använda eller bara vill ha olika arbetspositioner under dagen.

 

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

När det gäller de tekniska specifikationerna finns det en del att tänka på. Här är det viktigt att du tittar på vilken tid som behövs för justering av arbetshöjden. Det har visat sig att om stativen är för långsamma, drar sig personalen ibland från att justera höjden. Det medför att de riskerar att bli sittande i onödan.

Tänk också på att kontrollera hur mycket vikt skrivbordet klarar. Tekniken som ska vara på skrivbordet har med tiden blivit lättare, men å andra sidan ska borden nu klara fler saker. Idag har du i större utsträckning till exempel personlig skrivare, och de väger en del. Bordsskivans yta är också avgörande för hur mycket som får plats, ta därför ställning till innan köpet ungefär hur många och vilka föremål du planerar att ha på skrivbordet.  

 

KOMFORT

Eftersom vi människor är olika långa kräver vi olika höjd på skrivbordet, så lägsta respektive högsta höjd på arbetsytan är viktig att kontrollera. Ett höjbart skrivbord med stort omfång från lägsta till högsta är att föredra, då det ökar möjligheter till ommöblering. Då är det heller ingen risk att det behövs nya möbler om det byts personal på en befattning.


VAD TYCKER VÅRA KUNDER?