0
0
Startsida / Kontorsmöbler / Skrivbord

Skrivbord

Jobba med skrivbord som står stadigt och erbjuder den kvalitet som ska till för att skrivbordet ska ge ett gott stöd så länge som du behöver det. Bordet du jobbar vid varje dag ska vara funktionellt och hålla hög kvalitet. Idag kan du begära en hel del av skrivbord och vi erbjuder ett stort sortiment så att du kan hitta rätt. Det spelar ingen roll om du vill ha ett höj- och sänkbart skrivbord eller föredrar en klassisk modell med bordsskiva i vitt. Här på AZ Design hittar du det perfekta skrivbordet för en ergonomisk och kreativ arbetsplats! Köpguide skrivbord>> 

Höj- och sänkbart skrivbord STANDARD
Lagervara
AZ Design
från 2 637,50 kr 3 950 kr
 • Björk
 • Ljus ek
135 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord DELUXE
Lagervara
AZ Design
från 3 212,50 kr 5 350 kr
 • Björk
 • Ljus ek
135 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord vev
Lagervara
AZ Design
från 2 400 kr 2 975 kr
 • Björk
 • Ljus ek
135 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord PREMIUM, svängt
Lagervara
AZ Design
från 7 000 kr 11 375 kr
 • Björk
 • Ljus ek
90 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord STANDARD, Digital display
Lagervara
AZ Design
från 3 412,50 kr 4 262,50 kr
 • Björk
 • Ljus ek
135 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord DELUXE, Digital display
Lagervara
AZ Design
från 3 937,50 kr 4 925 kr
 • Björk
 • Ljus ek
135 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord PREMIUM, hörn
Lagervara
AZ Design
från 10 675 kr 13 916,25 kr
 • Björk
 • Ljus ek
90 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord PREMIUM
Lagervara
AZ Design
från 4 725 kr 7 675 kr
 • Björk
 • Ljus ek
90 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord PREMIUM, Digital display
Lagervara
Fast skrivbord, 210 varianter
Lagervara
Design Studio
från 1 700 kr 2 062,50 kr
 • Björk
 • Bok
 • Ek
 • Urban Oak
Luna U, bord med U-stativ, 210 varianter
Lagervara
Design Studio
från 2 062,50 kr 2 500 kr
 • Björk
 • Bok
 • Ek
 • Urban Oak
Fler varianter
Luna A, bord med A-stativ, 210 varianter
Lagervara
Design Studio
från 2 175 kr 2 637,50 kr
 • Björk
 • Bok
 • Ek
 • Urban Oak
Fler varianter
Konferensbord Steady
Lagervara
SKAFAB
från 2 025 kr 2 462,50 kr
 • Björk
 • Bok
60 varianter
Höj- och sänkbart skrivbord, en pelare
Lagervara
AZ Design
från 4 050 kr 5 062,50 kr
 • Björk
 • Ljus ek
20 varianter
Avlastningsbord Philip, 120 cm, Vitpigmenterad
Lagervara
Skrivbord Hans, 120 cm, Svart
Lagervara
Wigo
från 6 687,50 kr 10 100 kr
Skrivbord Birger, 140cm, Svart
Lagervara
Wigo
från 5 437,50 kr 8 212,50 kr
Avlastningsbord Charles, 142 cm, Vitpigmenterad
Lagervara
58 artiklar

Köpguide höj- och sänkbara skrivbord

VILKEN TYP AV SKRIVBORD SKA DU VÄLJA?

Idag finns det många olika typer av skrivbord och du kanske inte ens känner till alla varianter. Det händer hela tiden intressanta saker inom utveckling av kontorsmöbler och därmed kan det ha tillkommit finesser och design som du kan dra stor nytta av.

På AZ Design hänger vi med och vi uppdaterar vårt sortiment för att se till att du får det skrivbord som du behöver. Vi vet att det här är en möbel som kan hänga med under många års tid. Då är det klart att det är viktigt att få en modell som kommer att fungera på ett effektivt och tryggt sätt.

Några viktiga saker att tänka på då du väljer skrivbord är:

STORLEK OCH FORM

Ett skrivbord måste passa in i rummet. Då det ska ingå i ett kontorslandskap med många arbetsstationer är det viktigt att räkna på hur många som får plats. Storleken påverkar också hur man uppfattar arbetet vid skrivbordet.

Om ett datorbord ska användas till en enkel dator och lite personliga effekter behövs det inte så stor yta. Men för data skrivbord där man kommer att jobba tillsammans flera personer omkring bordet är det viktigt att tänka på att alla ska få plats. Helst på ett sätt så att ingen behöver slå knän och ben i bordets stativ.

Vi ställer ju olika krav på arbetsbord beroende på hur de ska användas. Det måste du tänka på vad gäller storlek och form. Ett skrivbord 100 cm kan knappast fungera på samma sätt som ett skrivbord 200 cm långt. Ett hörnskrivbord ger mycket mer plats på själva bordsskivan än ett mindre databord.

Det kan också tvärtom vara så att du vill ha ett litet skrivbord som enbart ska vara till för arbete på en laptop. Här kan skrivbordsskivor vara så små att du inte ens kan ställa en skrivare eller annan utrustning invid din laptop. För att komma fram till rätt storlek och form på ditt kontors bord ska du alltså både tänka på vad som får plats i rummet och hur du kommer att använda skrivbordet. Ståskrivbord kan vara mycket bekväma även då de är små om det inte finns några krav om att lägga mer än bärbar dator på bordet.

När vi ser på form ska vi också tänka på det där med förvaringen. Det går alltid att lägga till en skrivbordshurts som du ställer direkt på golvet. Men ibland kan det vara bekvämt med skrivbord med förvaring som finns inbyggd i bordet. Den kan finnas undertill eller så kanske du väljer ett skrivbord med hylla.

Det är inte alla skrivbord med lådor som ger den plats som du behöver för material. Det är viktigt att beakta. Gå igenom vad du vill förvara i och omkring ditt kontorsbord. Kanske är det läge att välja ett långt skrivbord där du kan ställa upp alla maskiner som du behöver ha direkt tillgång till i alla lägen.

FÄRG OCH STIL

Hur ska skrivbordet se ut? När det redan finns möbler på kontoret och man inte köper in allting nytt kan det vara klokt att försöka hålla sig till samma färgskala som resten av möblerna på arbetsplatsen har. Ett svart skrivbord kan passa bra ihop med andra färger. Detta särskilt om benen på skrivbordet har en färg som matchar andra möbler i rummet.

Genom att matcha färger och material blir det en enhetlig känsla även om de nya skrivborden givetvis ser mycket fräschare ut än äldre möbler. Om det är möjligt är det inte så dumt att passa på och uppdatera med ny kontorsförvaring och annat som passar väl ihop med skrivbordens design.

Genom att matcha färger på rätt sätt kan det bli mindre viktigt att matcha material. Ett ek skrivbord kan absolut passa ihop med hyllor av metall och tvärtom. Med så många möjligheter till olika material och färger behöver det inte bli så komplicerat.

När ett skrivbord är svart finns det många fördelar med det. Den svarta färgen erbjuder en stil som känns modern och inspirerande. Vita skrivbord är också populära och de beskrivs ofta ha en fräsch stil. Ljusa färger på dator skrivbord kan vara ett bra val om du vill få en lättsammare känsla i rummet.

Idag kan du vara ganska fri med val av färger. Det går att välja olika färg på skrivbord i trä såväl som på bord av andra material som plast och metall. Det gör det mycket roligare och enklare att köpa skrivbord. Men tänk lite på saken. Visst kan det kännas enklast att matcha ett nytt stå skrivbord med all annan inredning som finns i lobby eller där det ska stå.

Fast betänk också hur kontraster kan ge en fin effekt. Allt måste inte gå i vitt, svart eller trä för att det ska se bra ut. Ett litet höj- och sänkbart skrivbord som ska ställas in i ett tyst rum för gästarbetare kan absolut ha en färg som inte matchar stol och vägg.

Ta gärna upp denna fråga med oss så kan vi se lite närmre på vad som skulle kunna fungera bra för din arbetsplats. Vi kan ge förslag baserat på dina preferenser och hur du skulle vilja matcha med datorskåp, sladdhållare för skrivbord och mer.

BENENS POSITION

Under bordsskivan kan man ha benen monterade på lite olika sätt. Det finns olika varianter av underrede skrivbord kan stå på. Ett skrivbord med T-stativ lämnar gott om utrymme för ben. Detta bord sitter man bekvämt vid oavsett vilken långsida man väljer att sitta vid. Dessutom får man ju maximalt med benutrymme längsmed hela långsidan av bordet.

T-stativ som sitter mitt under bordet ger en hel del luft och kan också vara en fördel då man städar under och omkring bordet. Den här formen är också den du ser på borden som går att höja och sänka. Den är mycket populär och gör det faktiskt också enkelt att använda bordet för många olika saker. På dagen är det ett kontorsskrivbord och på kvällen ett gamingskrivbord.

Det kan också vara aktuellt med skrivbord med 4 ben som har en klassisk design. Det här är en stadig design som ofta passar mycket bra. En nackdel med den här typen av bord är förstås att man får fler ben att slå egna ben i. Det är inte så smidigt till exempel om man ställer upp flera skrivbord på rad för att skapa ett långbord.

Ett litet skrivbord kan ha ett centralt stativ. Det här kan också fungera som ett höjd skrivbord. Antingen på så vis att det alltid är i en högre position eller med en hisseffekt som gör det möjligt att ställa in höjden. Du kan behöva den här typen av ståbord hemma såväl som inredning på kontoret. Då kan det verkligen passa med ett enkelt ben som tar minimalt med plats.

När bordet har ett stativ som finns på mitten på detta sätt är det också enkelt att samlas omkring det. Man kan stå runt bordet eller sitta runt det utan att bli irriterad på ett underrede som är i vägen. Fast det rör sig ofta om ett litet datorbord med denna design. Det är viktigt att komma ihåg.

BORDSSKIVANS MATERIAL OCH FORM

Bordsskivan på ett skrivbord ska klara av en hel del. Den kommer att slitas av allt från det fysiska arbetet på bordet till saker som skrapat mot ytan. Det kan också vara intresse att se på bordsskivans form. Du kan till exempel välja bordsskivor med maguttag eller en sväng design som ger mer plats för den som sitter in mot bordet.

En annan sak som kan vara bra att tänka på är tjockleken och kraften. Om du ska ladda ditt skrivbord med många apparater och prylar så måste bordsskivan klara av detta. Se om ytan har förberetts med ytbeläggning som klarar av högre påfrestning. Ett massivare skrivbord i ek kan vara ett bra val.

Ett billigt skrivbord behöver inte ha sämre kvalitet vad gäller bordsskivan men risken för detta finns. Om du vill köpa skrivbord billigt bör du beakta detta. Det kan vara en bättre investering att satsa lite mer på bordsskivan så att du slipper byta ut den om något år eller två.

Även om skivan håller så är det ju trist om den börjar se ful ut av helt vanlig användning. Repor som samlar på sig damm och smuts och ringar från kaffekoppar är inte attraktivt. Inte för dig som jobbar vid skrivbordet och inte för gäster som du bjuder in till möten.

Ett skrivbord av ek kan kännas gediget. Fast var öppen för datorskrivbord av andra material. Idag är innovationen vad gäller bordsskivor imponerande. Det kan se ut som trä trots att det är plast. Och du kan få samma styrka och tyngd så lås dig inte vid ett specifikt material innan du har sett på alternativen.

Betänk följande:

 • Hur kommer bordsskivan på ditt fina skrivbord klara slitage?
 • Går det att byta ut skivan om du vill ändra färg eller få något annorlunda?
 • Ska skivan vara för ett skrivbord i hörn eller vill du ha ett svängt skrivbord mitt i rummet?
 • Ska skrivbordsytan vara blank eller kanske lite matt?

 

var ska skrivbordet stå?

Det här är förstås också en fråga som är bra att tänka på när du väljer rätt form och design på ett skrivbord. När ett skrivbord är litet kan det vara lite enklare att inreda med det. Köp skrivbord med god insikt i hur det kommer att passa in.

Kanske blir det tal om ett fällbart skrivbord då du bara ska använda det då och då. När bordet inte behövs går det att ställa undan det. Det finns snygga skrivbord som har den här funktionen. Det rör sig förstås inte om elbord eller mer avancerade modeller. Men det kan vara bra lösningar när ett rum ska användas för flera olika saker. Bra att tänka på om du måste ha skrivbord i vardagsrummet eller i köket.

Just hörnskrivbord kan vara bra val när du vill få mer yta på bordet men har ont om plats i rummet. Databord för hörn kan ha gott om plats för hylla och annat som gör att du får en bättre arbetsstation. Kontor skrivbord för mindre utrymmen kan ha former som gör att du kommer ut hela vägen i hörnet.

Ibland kan det tvärtom vara så att du vill ha ett skrivbord som fungerar som rummets centrum. Det går ju att välja stora skrivbord som man kan jobba med såväl som för konferenser. När du ställer den här typen av skrivbord mitt i rummet kan det användas för möten såväl som för individuellt arbete. Tack vare ett långt skrivbord på 2 meter och mer är rummet väldigt flexibelt.

Stå bord som är mindre är perfekt inredning för en lobby såväl som i tillfälliga arbetsrum. De kan användas för spontana möten såväl som en form av laptop skrivbord för besökare. Dessutom är det här ju ergonomiska skrivbord. Inte så dumt att kunna erbjuda den typen av bord för gäster, konsulter och sporadiska möten.

HÖJ- OCH SÄNKBARA SKRIVBORD ÄR POPULÄRA

Idag är det väldigt populärt med höj- och sänkbara skrivbord. Det beror på att alltfler upptäcker hur den här typen av bord för kontoret främjar hälsan. Med ett knapptryck kan man höja bordsskivan för att stå upp och jobba. På så vis går det att växla arbetsposition vilket är mycket bra.

Många tycker att elektriska skrivbord är det bästa valet då man bara behöver trycka på en knapp för att få rätt läge. Den elektriska varianten kan också ha möjlighet till inställningar så att du alltid får samma läge helt automatiskt när du trycker på knappen för bordets hissfunktion.

Det finns även skrivbord med vev där du själv manuellt kommer att veva bordet upp och ner. Dessa bord är inte svåra att använda och de får dig ju att röra mer på dig på jobbet vilket inte är så dumt. Men det finns de som menar att ett justerbart skrivbord med vev inte kommer att användas som tänkt. Detta för att vi skulle vara för lata för att veva.

Du får fundera på den saken lite. Om ett höj och sänkbart skrivbord blir billigt för att det justeras med vev är det kanske inte värt besparingen då det aldrig höjs. Fråga folk som du känner som använder bord med höj och sänkbara ben. Om du märker att de med höj och sänkbart databord på el verkare nöjdare kanske det här är ett bättre val även för dig.

Inom detta segment finns det också små skrivbord som man kan höja och sänka enligt preferens. För en mindre arbetsplats eller hemmakontoret som ska få plats i sovrum eller kök är dessa väldigt praktiska. Du får plats med den viktigaste utan att tumma på möjligheten att kunna justera bordets höjd där du jobbar dagligen.

Ett höj och sänkbart skrivbord 120x60 cm är standard. Men sedan kan du hitta många olika storlekar. Kanske väljer du ett skrivbord 100x60, kanske 60x60 enbart för din laptop. Det går att hitta ett kompakt skrivbord med alla finesser som du behöver för en bekväm arbetsplats.

kommer du att stå upp och jobba?

Något du måste fundera på när du känner att det vore bättre med höj och sänkbart datorbord helt enkelt för att du vet att du kommer att stå upp ofta. Ibland är vi väl medvetna om hur vi beter oss på jobbet. Men ibland är det precis tvärtom.

Det finns personer som investerar i ståbord för hemmakontor bara för att upptäcka att det där med höj och sänkbara bordsben inte alls vara så viktigt. Det är lite synd att ha ett höj o sänkbart skrivbord som aldrig höjs. Om du inte kommer att stå upp och jobba kan du lika gärna satsa på ett vanligt skrivbord 80 cm eller större.

Skrivbord kontor blir bra arbetsplatser av är skrivbord som passar personerna som använder borden. Om du faktiskt hellre sitter ner och jobbar kanske du bör se på ergonomiska kontorsstolar av lite högre kvalitet hellre än att försöka hitta ett perfekt ståbord höj och sänkbart.

MED TANKE PÅ ERGONOMI OCH TRIVSEL

När du väljer ett skrivbord ska ergonomi stå i centrum och idag behöver du inte ge avkall på denna viktiga egenskap. Även om skrivbordet behöver användas på flera olika sätt kan det ha funktionerna som gör att det passar perfekt för varje användare. Det gäller för ett litet ståbord såväl som för skrivbord 120x60 och skrivbord 180 cm.

Då du inser hur många timmar en person tillbringar vid bordet är det verkligen viktigt att beakta komforten. Utöver nämnda saker som vilket stativ skrivbordet har kan det vara smart att tänka på ytans struktur. En del tycker att det är irriterande om det finns ett mönster eller om ytan inte är helt blank. Ska du skriva på papper direkt på bordet är det viktigt att det har en smidig yta som inte kommer att lämna avtryck på dokumentet.

Har du just nu ett litet databord så kanske det är dags för ett snyggt höj och sänkbart skrivbord som dessutom har styrkan för att du ska kunna ställa maskiner på det. Fundera lite på vad som fattas för att din nuvarande arbetsplats ska kännas trivsam. Det kan vara så enkelt att du känner att de ben ditt skrivbord har är för många och på fel plats.

Det kan betyda att du är redo för ett sitt/stå skrivbord med t-stativ. Beakta också saker som skärmvägg skrivbord avskärmas av. Ibland kan det vara sakerna omkring bordet hellre än själva bordet som gör den stora skillnaden. Då kan ett datorbord vara litet för att det till exempel finns plats på hyllor.

smart förvaring och kabelhantering vid skrivbord

Det behövs bra förvaring för skrivbord hemma såväl som för dataskrivbord på större arbetsplatser. Ett litet skrivbord höj och sänkbart kan ha gott om plats på golvet för hurts och någon form av hylla. Smala skrivbord kan behöva hyllor som hängs upp på väggen ovanför skrivbordet.

Dessutom behövs det kabelränna skrivbord ger ett mer städat intryck av. Kablar kan på detta vis gömmas och så slipper du att de trasslar in sig i varandra. En kabelkanal för skrivbord är en smart investering som bidrar till bättre miljö på din arbetsplats. Det gäller för skrivbord på hemmakontor såväl som för skrivbord på hjul som flyttas omkring. Ska det vara el till bordet ska det förses med kabelhållare för skrivbord på ett snyggt sätt!

ETT SKRIVBORD MÅSTE STÅ STADIGT!

Vad kan du göra åt ett golv som inte är jämnt? Hellre än att bryta upp det och börja om från början kan du välja ett justerbart skrivbord med fötter som du anpassar till golvet. På så vis får du ett stabilt skrivbord som inte vinglar eller står snett på grund av ojämnheter i golvet.

Det finns också mekanismer till exempel i ståbord som gör att bordet justeras automatiskt i enlighet med underlaget. Du behöver inte fånga saker som rullar av bordsskivan eller försöka jämna till med gamla telefonkataloger eller kursböcker. Det är lika viktigt för ett litet hörnskrivbord som för ett stort hörnskrivbord.

Bord som flyttas på bör vara enkla att justera. Det här gäller även fällbara bord som är tänkta att använda i konferensrum och för särskilda event. Har du databord på hjul så ska de kunna låsas. När bordet används ska det gå att lita på att det står stadigt!

ETT BORD MED FLEXIBEL ANVÄNDNING

Skrivbordet kan vara en möbel som står på samma plats i många års tid. Men det betyder inte att det inte finns krav om flexibilitet. Det kan ju handla om en arbetsstation som kommer att användas av anställda såväl som av frilansare. Ibland kanske bordet är till för en person medan andra perioder betyder att flera medarbetare sitter omkring det för möten och gemensamma projekt.

När du vet att ett skrivbord för dator och mer kommer att användas av många olika personer för olika projekt är det extra viktigt att det är flexibelt. Det bör ha en form som gör det enkelt att variera användningen såväl som en design som tillåter snabba flyttar eller ny ordning på bordsskivan. Det kan till exempel handla om att man har funktioner som eluttag under bordet med enkel tillgång från alla sidor. Det här kan få stor betydelse för skrivbord som även används som konferensbord.

MATCHANDE kontorsMÖBLER FÖR EN BEKVÄM ARBETSPLATS

Låt oss inte glömma bort möblerna vi har omkring skrivbordet som kommer att påverka hur vi upplever hur det känns att jobba vid bordet. Den viktigaste jämte skrivbordet är kontorsstolen. Tänk på att matcha det bästa skrivbordet med den bästa kontorsstolen. Har du ett vitt skrivbord behöver stolen kanske inte ha samma färg. Det kan se snyggt ut med svart data bord och vit stol eller tvärtom.

Skrivbord kommer till sin rätt med kontorsstolar som man kan justera och anpassa till bordets storlek och höjd. Dessutom kan det vara smart med ett fotstöd som ökar möjligheten till att jobba bekvämt och stabilt vid skrivbordet oavsett om du står eller sitter vid det.

Är ett skrivbord vitt kanske det har skrivbordsben i en annan färg som matchar hyllor och annat i rummet. Ibland kan det också vara helt okej att frångå resten av rummets stil. Ett skrivbord i grått eller annan färg kan bryta av och skapa en fin effekt.

Det viktigaste är att du känner att du har ett snyggt skrivbord som du trivs med. Sedan spelar det lite mindre roll om det är ett trä skrivbord eller helt av metall. Kontakta oss gärna för att få råd och tips om allt från form till färg. Vi har lång erfarenhet och kan hjälpa dig med ett modernt skrivbord som har de egenskaper som du behöver för en trivsam arbetsplats!

KONTAKTA OSS

VAD TYCKER VÅRA KUNDER?


Din varukorg(0 st)

Varukorgen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
 

Favoriter(0 st )

Du har ännu inga favoriter